Néhány információ az ivóvízben is megtalálható és a szervezet számára fontos és nélkülözhetetlen ásványi anyagokról és azok egészségünket befolyásoló szerepéről.

Az ásványi anyagcsere fontos része a biológiai folyamatoknak, megelőzi az emberi szervezetben az elektrolit háztartás zavarait. Az ásványi anyagok a makro és mikroelemek jelentős része ugyanolyan fontos és nélkülözhetetlen az emberi szervezet működéséhez mint a vitaminok.

Kalcium

A csontok és fogak fontos alkotó-eleme. Hiánya csontritkulást, hajhullást, jelentős hiány görcsös izomremegést okoz.
Napi szükséglet 800- 1500mg.

Magnézium

A fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez beleértve a szívizmot is. Fontos szerepet játszik a csontok felépítésében és a növekedésben. Hiánya estén ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs nehézségek, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel.
Napi szükséglete 100- 500mg, megerőltető fizikai munka, terhesség és szoptatás alatt min. 450 mg.

Nátrium

A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában. és egyes enzimek aktiválásában. Hiánya gyengeséget, émelygést, izomgörcsöt, ájulást okozhat.
Napi szükséglet 400- 2000mg.

Klorid, “KLÓR” (ha hiszi- ha nem, nagy szükség van rá :)

Többnyire a nátriumhoz vagy káliumhoz kötött formában fordul elő. A gyomorban a hidrogénnel együtt alkotja a gyomorsavat. Nagy szerepet tölt be a sav- bázis és a só- víz háztartás egyensúlyának fenntartásában.
Napi szükséglet 600- 3000mg.

Kálium
A sejtek fontos alkotóeleme. Az izmok és a szív munkájához is szükséges.
Fontos szerepet tölt be a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában.
Hiánya esetén izomgyengeség, görcsök, vérnyomáscsökkenés, keringési rendellenesség, bélrenyheség és a vese funkciós zavara léphetnek fel.
Napi szükséglete 800- 3500mg.

Foszfor
A kalciummal együtt a csontok és fogak fontos építőeleme. Nagy jelentősége van a fehérje a zsír és szénhidrát anyagcserében valamint az energia tárolásában.
Napi szükséglet 250- 600mg.

Vas
Fő feladata az oxigén a szén-dioxid és az elektronszállítás. Felszívódását a C-vitamin és az állati fehérjék fokozzák a csersav és a gabonafélékben lévő fitinsav gátolja. Hiánya vérszegénységet, gyengeséget, fáradékonyságot okozhat.
A “vastablettát” a nyugati világban, nívós szállodákban már 20 évvel ezelőtt is megtalálhatta az éjjeli szekrényén (GRÁTISZ), mint olyan figyelmességet amivel jelezni kívánta a vendéglátó hotel, hogy a VENDÉG egészsége számára is fontos. Feltételezték, hogy a vendég ad az egészségére és rendszeresen használja.
A palackozott vizek és üdítő italok totálisan vastalanítva vannak! (esztétikai okokból (AGYRÉM))

Napi szükséglet nőknél 8- 20mg, férfiaknál 12mg.

Fluor
A csontozat és a fogak építőeleme. Hiánya megkönnyíti a fogszuvasodást. Különösen a terhes és szoptatós anyák, valamint a kisgyermekek fluorid szükségletének fedezésére kell ügyelni.
(+ZYGMAFLUOR stb. óvodásoknak)
Napi szükséglet 0,5- 1,6mg

Jód

A pajzsmirigy-hormonok termelődése szempontjából fontos mikroelem. Nélkülözhetetlen a magzat méhen belüli fejlődéséhez. Hiánya a pajzsmirigy működés zavarához vezet.
Napi szükséglet 0,05- 1,18mg

Lítium
Nagy valószínűséggel befolyásolja az ember pszichikai állapotát.
Hiánya hatással van a szív és keringési megbetegedések kialakulására.

Mangán
Részt vesz a fehérje, zsír és szénhidrát anyagcserében, valamint a csontok és a kötőszövet felépítésében.
Napi szükséglet 1- 4,5mg

Szilícium
Részt vesz a csontok és a kötőszövetek felépítésében a kötőszövet és porcképződésben.
Hiánya lassítja a növekedést és felgyorsítja az öregedési folyamatokat.

Cink
Számos enzim és az inzulin alkotórésze. Részt vesz a fehérje zsír és szénhidrát anyagcserében. Jelenléte segíti a sebgyógyulást és a szervezet immunrendszerének működését. Hiánya az étvágy és az ízlelési érzék érezhető csökkenéséhez is vezethet.
Napi szükséglet 5- 12mg
 

És így tovább... hosszan lehetne sorolni de ennyiből is levonhatóak a megfelelő következtetések.

Az 50- es években fogászati felmérést végeztek az iskolás gyerekek között Magyarországon.
Az eredmények kiértékelését követően meghökkentő eredmény született, miszerint Kunszentmártonban és annak közelében élő gyerekek fogazata az országos átlagnál sokkal jobb szinte tökéletes állapotban van. A vizsgálat megállapította, hogy a térségben található ivóvíz magas jódtartalma a magyarázat. Ezt követően rendelte el az akkori egészségügyi vezetés a só jódozását. Napjainkban ilyen előírás már nincs. Hogy miért?
Ha Önnek fontos saját és utódai egészsége javaslom olvassa el Dr. Lenkei Gábor “Cenzúrázott egészség” című könyvét és közelebb kerülhet az igazsághoz.

Vitathatatlan, hogy az ivóvíz ásványi- makro és mikroelem tartalma nagy jelentőséggel bír és nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára.
Minél alacsonyabb az ásványi anyagok mennyisége annál inkább szükséges egyéb módon pótolni azokat.
A kereskedelemben kapható és sajnos egyre népszerűbb úgynevezett
ásványvizek és üdítő italok nem csak, hogy nem csökkentik szomjúságunkat, hanem a kémikus zsenik molekulái véleményünk szerint még további fogyasztásra is ösztönöznek.
A kapcsolt szintetikus ízesítőkről a szintetizált narancs, citrom, stb. gyümölcsöt soha nem látott vegyületekről, ízesítőkről, kémiai anyagokról és azok mellékhatásairól ne is beszéljünk.
Próbálja ki, csak ha kíváncsi! (7- 10 éves gyereknél már megoldható)
Ha Ön eddíg csak egészséges ivóvizet vagy gyümölcslevet adott gyermekének a teszt eredménye garantált.
Meghökkentő dolgot fog tapasztalni ha elétesz 1- 2  palack, 2- 3 liter sötétbarna színű szénsavas népszerű
üdítő italt.
Az a gyerek aki még nem találkozott ezzel az
üdítő itallal szinte biztos, hogy addíg fogja inni amíg ki nem hányja! Miért teszi? A gyerek a legtisztább lélek és nem hiszi el, hogy ártani akarnak neki.
Nem hiszi el, hogy olyan gonosz dolgot kaphat anyutól vagy aputól ami nem, hogy csökkentené a szomjúságát de még növeli is azt. Még nem tudja, hogy jólfizetett kémikusok hada dolgozik azon, hogy őt megtévessze vagy úgy érezze
vegyél még nagyobbat- vegyél kettőt, ez az igazi íz stb.
Úgy érzi még és még, tovább kell innia mert az
annyira jó.

NAGYON FONTOS, hogy ezt utólag megbeszélje vele ha már megtörtént a dolog mert ellenkező esetben akár a bizalmát is elveszítheti!!!

Lehet, hogy nem szimpatikus a módszer de ezzel akár az egészségét is megmentheti!

Milliárdos reklámköltségekkel megtámogatott üzlet, néhány 100 dúsgazdag gyártó, néhány ezer jól fizetett “marketing szakember és vegyész” és sok MILLIÁRD megtévesztett ember. Ha egészséges és karcsú (normális) szeretne maradni, vagy ismét olyan szeretne lenni akkor képzelje maga elé a
“barna és egyéb cukros léket szlopáló“ 30- 90 kiló súlyfelesleget cipelő szerencsétleneket és fordítsa el a fejét annál a polcnál, vagy italhűtőnél ahol az a sok agyonreklámozott és kifényesített palack van van, akkor is ha nagy akciót hirdetnek pl. a hatos kiszerelésre.

Az igazi ásványvizek palackozói büszkén sorolják a palackozott víz magas ásványi anyag tartalmát.
Ezért
ásványvíz az ásványvíz.
Ne a
csicsa csomagolást vagy az árakat nézze, ne hagyja, hogy befolyásolják a milliárdos reklámok a gazdaságos stb. jelzők.
Legyen TUDATOS vásárló (ettől retteg minden multi). Szinte biztos, hogy ami a csapból jön jobb mint a milliárdos reklámköltségekkel megtámogatott sokkal drágább.
Szinte biztos, hogy a drágább csak azért kelül többe mert a reklámköltségeket is meg kell fizetnie!
Szerencsénkre napjainkban már törvény írja elő, hogy ezeknél a termékeknél is köteles a gyártó feltüntetni a termék összetevőit, részletes és mindenre kiterjedő módon.
Olvassa el az apróbetűs részt is!

kizárólag a sokféle és magas ásványi anyagtartalom jelenti a minőséget!

Ne higgye el, hogy a drága pénzért kartonszámra hazacipelt jobb mint ami a csapból jön!

Ha az Ön régiójában a (nagyon szigorú) magyar szabvány szerint  ihatónak minősített a szolgáltatott víz  akkor a szénsavval dúsított (ha csak vízről van szó) megvásárlása még elfogadható, (ha valaki azt szereti) feltéve ha az ásványi anyagtartalom megvan.
A rózsa (barbie) színű szinte nulla értékű nagy valószínűséggel egy ipari vízlágyítóból származó szénsavmentes palackozott vizek megvásárlása és kartonszámra hazacipelése, hát az orvosi eset.
Korunk önként vállalt rabszolgasága. Miért van
vastalanítva? (azt mondják csak!)
Véleményünk szerint CSAK esztétikai okokból.
A vastartalom miatt a tárolás- szállítás és értékesítés ideje alatt színváltozás léphet fel.
BORZASZTÓ!
Miért palackozhatnak és palackoznak gyenge minőségű és alacsony ásványi anyagtartalmú vizeket?
A válasz igen egyszerű:

BAROMI JÓ ÜZLET

Összeáll rendes, leleményes”, aljas, kapzsi emberekből egy cég majd furatnak egy 100-300m mély (nem elég mély) kutat, kifizetik a vízkivétel után a pénzt az államnak (ha kifizetik), bevizsgáltatják és ha nem ártalmas vagy nem mérgező a kinyerhető víz akkor máris düböröghet az üzlet.
Csak egy ipari vízlágyító valamint egy palackozó kell és már minden sínen van.
Vadul palackozzák ivóvíznek azt a vizet ami nem árt- de nem is használ.
A VÍZ “hamisítása” nagyobb üzlet mint az olaj a paprika vagy bor hamisítása.
Kibírja a milliárdos reklámköltségeket is. És a törvény sem tiltja. MÉG NEM!

Amerikában már feltalálták a csomagolt és az így eladható levegőt is!
Úgynevezett oxigén bárokban lehet szippantani mindenféle FÍNOM levegőkből jó pénzért. (a hülyéknek)
Olvasásra javasolva  “A levegőkereskedő” című könyv!

A magyarországi csapvíz Európában az egyik legjobb,  minősége sokszor meghaladja még az ásványvizekét is.

Jellemzően csak ott van probléma ahol a szennyvízkezelés még nem megoldott.
Ott is lehet esetlegesen MŰ probléma ahol a palackozóknak nem megy igazán az üzlet és lobbiérdekeiket képesek erőszakosan érvényesíteni.

Ahol megoldott a szennyvíztisztítás ott hatalmas problémát jelent a rendszerekbe vagonszámra bekerülő és a fejlett országokban már nem kívánatos vegyi anyagok, többek között a vízkőmentesítésre szolgáló vegyszerek környezetkárosító hatásainak semlegesítése.
Napjainkban 1m3 szennyvíz tisztítása már többe kerül mint 1m3 ivóvíz előállítása, kitermelése.

Ha Ön alkalmazza a GoldMAX- ot mentesítheti Önmagát és környezetét a szennyező anyagoktól!

Sokan (lehet, hogy Ön és Önök is?) kilószámra vásárolják a szuper vitaminokat miközben változatlanul hullik a hajuk, hullanak a fogaik, repedeznek a körmeik, csontritkulással, allergiával, cukor és sok más egyéb hiánybetegséggel küzdenek, miközben az élethez szükséges nyomelemek elérhetőek lennének a legegyszerűbb módon az egészséges ivóvíz fogyasztásával is.

A nélkülözhetetlen makro és mikroelemek nem pótólhatóak csak vitaminokkal!

A kémiai- elektromos és gyantás vízlágyítók az ozmózisos készülékek gyakorlatilag ledesztillálják a vizet. Egy- két összetevőt pótolhat
(szintetikus MŰ anyagokkal, (néhányan úgy hívják, hogy “oltókristály“ (agyrém)) meg nem szűnő költségekkel 20- 25 kg.- os zsákokban. Az említett készülékek alkalmazása fertőzőtt víz esetén természetesen indokolt, valamint nagyon jók lehetnek egy Csendes Óceáni hajótörésnél, vagy egy űrbázison a túléléshez de a normális életben, elérhető tiszta és egészséges ivóvíz esetén értelmetlenek, feleslegesek.
Az ásványi anyagok a mikro és makro elemek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára.

 

Ön dönt!